+41 77 202 34 93 info@prolaax.ch

Exposiziuns

Exposizun permanenta

Attenziun tradiziun! En nies Museum saveis scuvierer la historia e las tradiziuns da Laax! Levas saver cun tgei che noss affons termagliavan avon 200 onns, co il guardian da notg fageva sia tura, e pertgei che la sontga Margriata ha bandunau tut alla bahuta l’alp, lu visitei nies museum. Prendei peda per in caffè, per la historia e las historias da Laax e da sia glieud e per las interessantas exposiziuns temporaras cun las qualas nus empruein d’adina puspei surprender noss visitaders.

Daueraustellung

Attenziun tradiziun! Im Museum Laax gibt es so einiges rund um die Geschichte und das Brauchtum in Laax zu entdecken! Wer wissen will, wie die Kinder vor zweihundert Jahren im alpinen Raum gespielt haben, was es mit dem legendären Straussen-Nest oder einer schönen Bergfee, der «Sontga Margriata» auf sich hat, dem sei der Besuch unseres Museums ans Herz gelegt. Lassen Sie sich in unserem Museumscafé verwöhnen, atmen sie Laaxer Luft und Laaxer Geschichte und freuen Sie sich mit uns auf die spannungsvollen Wechselausstellungen mit denen wir unsere Besucher stets aufs Neue überraschen!

Exposiziun stad 2022

Aua, energia e humor, tut frestg e hilaric

Tut entuorn il bletsch e humid

La stad 2022 san ins scuvrir el Museum da Laax quei e tschei en connex cull’aua: Co eis ei pusseivel ch’ei cuora adina aua frestga ord la spina? E co san ins producir energia cun aua? Cun maletgs, plaids ed experiments porscha l’exposiziun ina vesta informativa ed interactiva el provediment d’aua sco era ella producziun d’energia da pli baul ed oz.

L’amur per ils cuolms e per l’aua: Arno Mainetti

En maletg e text sededichescha Arno Mainetti, gl’enconuschent alpinist, fotograf ed autur, alla bellezia natirala impressiunonta dallas auas. Il Museum da Laax muossa la stad 2022 ina elecziun d’impressiuns fascinontas ch’el ha documentau sin sias nundumbreivlas turas. Arno Mainetti prelegia il settember historias d’alpinists da sia seria litterara «Piz um Piz».

Cun plema gita e humor fin: caricaturas da Hans Moser

Cun humor critic seconfrunta Hans Moser (1922-2012) il consum e diever dall’aua. Il caricaturist che cumpleness uonn 100 onns ha creau numerusas lavurs, denter auter per las revistas Nebelspalter e Schweizer Spiegel, sco era per la gasetta locala Arena Alva, critichescha en sias grondiusas caricaturas l’agir senza respect dils carstgauns enviers la natira ed il diever illimitau dallas resursas «aua» e «natira».

Referats, concerts e guidadas

Referats, concerts, prelecziuns, guidadas dil vitg, excursiuns en lungatg romontsch sco era far paun ensemen per indigens e hosps cumpletteschan l’exposiziun dil Museum da Laax.

Il program detagliau anfleis Vus ella pagina sut: occurrenzas

Ausstellung Sommer 2022

Kostbares Nass und spitze Feder

Wasserwelten

Im Sommer 2022 gibt es im Museum Laax so einiges rund ums Wasser zu entdecken: Wie kommt es, dass immer frisches Wasser aus dem Hahn kommt? Und wie kann man mit Wasser Energie erzeugen? Die Ausstellung bietet in Bild, Wort und Experiment einen informativen und interaktiven Einblick in die Wasserversorgung und in die Energiegewinnung damals und heute.

Die Liebe zum Berg und zum Wasser: Arno Mainetti

Der beeindruckenden natürlichen Schönheit der «Wasserwelten» widmet sich der bekannte Bündner Bergsteiger, Fotograf und Autor Arno Mainetti in Bild und Wort. Das Museum Laax

zeigt im Sommer 2022 eine Auswahl der beeindruckenden Bilder, die auf seinen zahllosen Bergtouren entstanden sind. Arno Mainetti liest im September spannende Berggeschichten aus seiner Buchreihe «Piz um Piz».

Spitze Feder und feinsinniger Humor: Karikaturen von Hans Moser

Mit kritischem Humor begegnet Hans Moser (1922-2022) dem Umgang mit dem kostbaren Nass.  Der Karikaturist, der in diesem Jahr hundertjährig geworden wäre und zahllose Karikaturen, unter anderem für den Nebenspalter, den Schweizer Spiegel und die Arena Alva schuf, kritisiert in seinen grandiosen Karikaturen die Rücksichtslosigkeit des Menschen in der Nutzung der Ressourcen «Wasser» und «Natur».

Vorträge, Konzerte und Führungen

Die Ausstellung des Museums wird ergänzt durch weitere Vorträge, Konzerte, Lesungen, Dorfführungen, Ausflüge in die romanische Sprache sowie gemeinsames Brotbacken für Einheimische und Gäste.

Das Detailprogramm finden Sie unter: Veranstaltungen

Prevista

Bugen beneventein nus Vus era a caschun d’ina ni l’autra interessanta occurrenza.

Nossas occurrenzas

Ausblick

Nebst unserer Ausstellung begrüssen wir Sie gerne auch bei einer unserer Veranstaltung. Hier gelangen Sie zum Programm.

Unsere Veranstaltungen